Berichten geschreven door Michel Klein

 1. Provinciehuis in Haarlem
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 17 juli 2023

  Lees hier de bijdrage van Michel Klein bij het coalitieakkoord

  Voorzitter, graag wil ik de coalitiepartijen namens de ChristenUnie complimenteren met het bereiken van een akkoord. Zoals gezegd in het debat na de verkiezingen, denken wij dat het goed is dat deze 4 grootste partijen in de Staten - die verschillende groepen Noord-Hollanders representeren - met elkaar aan de slag gaan om aan oplossingen te werken voor de uitdagingen waar we voor staan. De titel van het akkoord is mooi: “Verbindend vooruit!”. Graag wil ik met u reflecteren over het akkoord aan de hand van beide woorden.

  Lees verder
 2. Flatje
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 10 juli 2023

  ChristenUnie verzet zich tegen vergunning ‘groene Barbapapa’ in Naarden

  Tijdens de Provinciale Statenvergadering van maandag 10 juli heeft de ChristenUnie vragen gesteld over het in stand houden van de omgevingsvergunning voor de bouw van het appartementencomplex in Naarden door de gemeente Gooise Meren. Volgens de partij is de vergunning in strijd met het bestemmingsplan. Eerder bevestigde het provinciebestuur, naar aanleiding van schriftelijke vragen van de ChristenUnie, dat dit inderdaad het geval is.

  Lees verder
 3. Pont Amsterdam
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 10 juli 2023

  ChristenUnie blijft aandringen op tweede pont in Velsen

  De ChristenUnie maakt zich grote zorgen over de geplande afschaling van de dienstregeling van de pont over het Noordzeekanaal bij Velsen. Begin mei stelde de ChristenUnie alvragen naar aanleiding van het bericht dat de GVB één pont bij Velsen uit dienst wil nemen. Deze pont zou het GVB willen inzetten als reservepont in Amsterdam.

  Lees verder
 4. Waddenzee.jpg
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 10 juli 2023

  ChristenUnie wil dat provincie subsidie voor het maaien van waterplanten in het Gooimeer in stand houdt

  Sinds 2017 neemt de provincie de leiding in het maaien van waterplanten in het Gooimeer. De provincie heeft een subsidieregeling in het leven geroepen en extra menskracht beschikbaar gesteld. Op deze manier worden gemeenten ondersteunt in het beheer. Helaas is er begin dit jaar besloten deze hulpmiddelen niet meer beschikbaar te stellen, terwijl de overlast van waterplanten in het Gooimeer blijft aanhouden.

  Lees verder
 5. we_want_you_stellenanzeige.jpg(mediaclass-fancybox.c6510c0e15414667d97bb714e21d090f477317ed).png
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 27 juni 2023

  ChristenUnie Noord-Holland zoekt fractiemedewerker!

  Heb jij zin in een uitdagende en inhoudelijke parttime politieke functie? Heb jij affiniteit met de provinciale thema’s zoals Natuurbeheer, Landbouw, Wonen, Openbaar Vervoer, Energietransitie of Klimaat? Dan is de ChristenUnie in Noord-Holland wellicht naar jou op zoek!

  Lees verder
 6. Paviljoen Welgelegen.jpg
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 30 mei 2023

  Joke Hoogendoorn en Yvonne Buit geïnstalleerd als commissieleden

  Wij zijn heel blij dat op 30 mei zijn Joke en Yvonne geïnstalleerd als commissieleden! De afgelopen maanden draaiden ze al volop mee in de fractie. Nu moeten zo ook namens de ChristenUnie in debatten deelnemen.

  Lees verder
 7. Lege weg.jpg
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 15 mei 2023

  Tweede Kamer strijdt zij-aan-zij met ChristenUnie Noord-Holland voor veiligere N9

  De N9 is een van de gevaarlijkste wegen in Noord-Holland. In het afgelopen jaar vond er bijna wekelijks een ongeluk plaats op de snelweg. Dit leidt tot veel schade en gewonden.

  Lees verder
 8. Pont Amsterdam
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 15 mei 2023

  ChristenUnie stelt vragen over veerpont Velsen

  Momenteel varen er twee veerponten over het Noordzeekanaal bij Velsen. De GVB voert deze veerdienst uit en zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers om de tien minuten naar de overkant kunnen. Tijdens de spits is deze veerdienst essentieel. 

  Lees verder
 9. Paviljoen Welgelegen.jpg
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 29 maart 2023

  ChristenUnie stelt verbinding centraal na verkiezingen en pleit voor akkoord op hoofdlijnen

  Vanmiddag vond het duidingsdebat van de Provinciale Statenverkiezingen plaats. De bijdrage van fractievoorzitter Michel Klein is hieronder integraal te lezen. 

  Lees verder
 10. Fietsenstalling.jpg
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 7 maart 2023

  ChristenUnie wil meer investeren in de fiets.

  Snel even naar de supermarkt, naar het werk of op een vrije dag snel even de natuur in. De fiets is een ideaal vervoersmiddel dat je op een duurzame, gezonde en goedkope manier van A naar B krijgt. Ook in de toekomst moet dit mogelijk blijven en daarom zijn investeringen in een goede fietsinfrastructuur noodzakelijk. De ChristenUnie heeft op zaterdagmiddag 4 maart middels een manifest aandacht hiervoor gevraagd.

  Lees verder